Ursetvika - Turbading

Gå til innhold

Ursetvika

Resten av Bodø

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Ta av fra Fv 812 over brua mot Skjerstad til østsiden av Misværfjorden. Der tar man av mot høyre. Ursetvika ligger ca 2 km syd for Støvset. Parkering umiddelbart ved stranda.

Området/fasiliteter: Jeg tok kontakt med nærmiljøutvalget i Skjerstad og fikk denne informasjonen: Den aller vakreste stranda er etter min mening Ursetvika (noen plasser kalt Urdsetvika), en nydelig hesteskoformet strand som ligger sørvendt og beskyttet fra austavinden med imponerende fjell på nær sagt alle kanter. Etter et forslag fra daværende reiselivskonsulent Johanna Ljones ble denne stranden, eller deler av den, av daværende Skjerstad kommunestyre bestemt å være en fristrand. Hvorvidt dette gjelder ennå er vel litt usikkert. På den annen side er det jo ikke forbudt å sole seg uten klær i naturen i de nordiske land forutsatt at dette skjer på en naturlig og uprovoserende måte. Skjerstad kommune kom virkelig i nyhetene da stranda ble åpnet av daværende ordfører Fredrik Støvset. Les om den på Skandinavisk naturistportal. Etter å ha vært ved stranda i august 2008 og senere må jeg si at jeg tviler på at den enda er en ordentlig naturiststrand. Det har de siste årene vært bygging av mange hytter i umiddelbar nærhet til stranden.

Vannforhold: Ikke like varmt som i Valnesfjorden på den andre siden av Skjerstadfjorden. Som oftest kaldt, men man kan være heldig om man timer riktig. Vannet er greit nok, men gir ikke super badeglede.

Helhet: En fin strand som skal være godt skjermet mot østavind. Fin for lokalbefolkningen og hyttebeboerne. Men ikke noe strandturmål i seg selv for langkjørende.

Tilbake til innholdet