Slanknes ved Soløyvatnet - Turbading

Gå til innhold

Slanknes ved Soløyvatnet

Bodømarka
Turkart
GPS-spor
(travbanen)
Finn kart
Ute etter et spennende nytt turmål som du aldri har tenkt på før?
 
Velg Slanknes!

Her finner du en lite kjent gapahuk med egen utedo! Beliggende like ved Soløyvatnet med naturlige sitteberg, perfekt vendt i forhold til ettermiddags- og kveldssola.

Slankneset er et nes beliggende ca 10 minutters gåtur forbi Svartnes ved Soløyvatnet.

For å komme hit er det er det enkleste å følge hytteveien Mjåvassveien ned mot jordene ved Svartnes, gå ned til Svartnes og følge vannet 650 meter bortover til Slanknes. Total lengde 3,6 km fra veien. På skøyteføre / vinterføre er dette området raskt tilgjengelig fra Steinmoen på andre siden av vannet. En alternativ rute er å gå fra hestesenteret ved travbanen på Bestemorenga, ca 3 km lang. Herfra går det skogsveg nesten helt fram til Svartnes. Jeg har aldri funnet noen snarveg igjennom skogen og over myrene før man kommer til Svartnes.

På Slanknes er det både gapahuk, grillplass og en flott utedo. Gapahuken og utedoen er satt opp av Soløyvatnets Fiskelag til bruk for fiskere og allmennheten for øvrig. «Brukere av området må ta med seg tomgods og annen emballasje og sørge for at det er ryddig i området» (fra plakat i gapahuken). I gapahuken har det brukt å henge fiskeregler for Soløyvatnet og et dybdekart over vannet.

Hvordan fisket er fra land her vet jeg ikke, men et flott tilbud er dette for alle interesserte! Ved finvær anbefaler jeg alle å finne seg en plass på de flotte svabergene ved vannet. Her er det naturlige sitteberg og gode muligheter for soling. Vannet ligger også klart og innbydende for den som vil kaste seg uti…Helt i slutten av august lå vannet her på 16 grader et år. Soløyvatnet passerer 20 grader i finværsperioder utpå sommeren.

Du er anonym ved Slanknes. Selv om du ser bebyggelse på andre siden av vannet er det langt nok unna til at de ikke ser hvem du er. Flotte solforhold her, og perfekt vinkel på svabergene i forhold til kveldssolen. Ikke den lengste kveldssolen, men den er nok oppe til minst 2130 i juni.

Hvis plassen ved Slanknes skulle være opptatt av andre er det gode muligheter for å finne seg andre flotte plasser bortover mot Svartnes. Inkludert strender med bålplass. Bare ikke forvent den samme flotte kveldssolvinkelen.
Tilbake til innholdet