Slanknes ved Soløyvatnet - Turbading

Go to content

Slanknes ved Soløyvatnet

Turplasser i Bodø 1
Slankneset er et nes beliggende 5-10 minutters gåtur forbi Svartneset ved Soløyvatnet.

For å komme hit er det er det enkleste å følge hytteveien Mjåvassveien ned mot jordene før Svartneset, gå ned til Svartneset og følge vannet ca 600 meter bort til Slankneset - totalt 4,1 km. På skøyteføre er dette området raskt tilgjengelig fra Steinmoen på andre siden av vannet. Det er også mulig å gå fra travbanen og hit (se GPS-sporet, 3,5 km fra krysset ved Soløyvannsvegen).

På Slankneset er det både gapahuk, grillplass og en flott utedo. Gapahuken og utedoen er satt opp av Soløyvatnets Fiskelag til bruk for fiskere og allmennheten for øvrig. «Brukere av området må ta med seg tomgods og annen emballasje og sørge for at det er ryddig i området» (tatt fra plakat i gapahuken). I gapahuken henger det også fiskeregler for Soløyvatnet og et dybdekart over vannet.

Hvordan fisket er fra land her vet jeg ikke, men et flott tilbud er dette for alle interesserte! Ved finvær anbefaler jeg i stedet å finne seg en plass på de flotte svabergene ved vannet. Her er det naturlige sitteberg og gode muligheter for soling. Vannet ligger også klart og innbydende for den som vil kaste seg uti…Helt i slutten av august lå vannet her på 16 grader. Soløyvatnet passerer fort 20 grader i finværsperioder utpå sommeren.

Man er anonym ved Slankneset. Selv om man ser bebyggelse på andre siden av vannet er det langt nok unna til at man ikke ser noe. Flotte solforhold her, og perfekt vinkel på svabergene i forhold til kveldssolen.

Hvis plassen ved Slankneset er opptatt av andre folk er det gode muligheter for å finne seg andre plasser bortover mot Svartneset. Dog ikke riktig like bra plasser som dette, men absolutt flotte plasser.
Back to content