Luneplassen - Turbading

Gå til innhold

Luneplassen

Hemmelige plasser
Turkart
GPS-sporFinn kart
På tur til Luneplassen!

Ute på skøytetur på et vann dukket det opp en plass med et lite trekors liggende i terrenget. Og med nærmere omsyn så jeg jo at denne plassen har potensiale til å bli en skikkelig hemmelig nærbadeplass! Og når sommeren nærmet seg… måtte jeg jo bare...!

Denne plassen gleder jeg meg til å utforske og bruke! En anonym plass uten sti ved et sentrumsnært vann. Med både veldig ok solforhold og lun beliggenhet! Og en «slette» like i bakkant av vannet (en gammel husmannsplass? - her må jeg prøve å sjekke ut gårdshistorien om det står noe) – rett og slett en plass som føles varm ut. Med mulighet for å klare en tur innenfor bomringens times-regel.

Nå når de fleste plassene er utsjekket er det ikke så ofte sånne plasser dukker opp. Og spesielt ikke så nært.

Skulle jeg kalle den Korsplassen eller Korseplassen? Hm. Korseplassen hørtes kanskje best ut (har kjørt en del forbi Korsegården sør i Norge om somrene før). Derfor brukte den å hete det. Men nå heter den i stedet Luneplassen.

Så er jeg ikke helt alene på denne plassen. Noen har fjernet litt kratt, ja fjernet noen trær for å få bedre solforhold her. Så bra! En liten sittebenk er også på plass. Men gleden er enda like stor når jeg går en tur dit. Og vannet like ved har selvsagt deilige badeforhold – med vann som gir badeglede.
Tilbake til innholdet