Branden ved Kvikstadheia - Turbading

Gå til innhold

Branden ved Kvikstadheia

Resten av Bodø
Opp fra Kvikstadheia til horisontal utsikt på Branden!

Jeg skrev i sin tid denne turbeskrivelsen for Ti på topp.

Høyde: 447 moh, med ca 200 meters stigning. Startpunkt ligger på 245 moh.

Lengde tur/retur: 3,4 km til og fra punktet med postkasse.

Turbeskrivelse: På toppen av Kvikstadheia, 245 moh, er det parkeringsplass med plass til endel biler like ved Fv812. Stien starter rett på andre siden av Fv812. Her går det en tydelig og merket sti helt opp til varden hvor turpostkassen til Fjelltrimmen i Misvær og Skjerstad står. Stien går i starten i en nordvestlig retning, før den på slutten går rett mot vest. Du må over noen myrpartier på vegen opp. Brattest er det i lia opp til Beretnasen, men i hovedsak er dette en enkel tur. Merk at trekant på kartet (punkt 447) er ca 400 meter vest for turpostkassen.

Merking: Fjelltrimmen i Misvær og Skjerstad har fast blåmerking av denne turen.

Utsikt: God utsikt alle veger. Skjerstadfjorden, Ljønesøya, Åselitindan, Bodøfjell, isbre og topper i Sulis og mye mer. Hvis du går ut til høyde 447, se om du ser «Evensetkirka», som ligger nedenfor Evensetvatnan. «Kirka» ligner på et amfi med naturlige benker i fjellsiden, og er en fordypning i fjellet.

Sol og vann: Veldig gode solforhold, med sen kveldssol / så godt som midnattssol som går ned bak byen og Landegode om sommeren. Lite drikkevann å få tak i på denne turen. Det ligger et par tjønner på toppen.

Annet: Ved det nærmeste vannet er det et par flotte steinheller. Den som ligger lengst unna turpostvarden er den største. I eldre tider ble det utført vardebrenning på Branden. Dette for å varsle ufred. Den glisne skogen viser at området er værhardt!

Resten av fjellområdet her er et flott og lite besøkt område. Fra Branden er det ca 3 km bort til Blåfjell og Barfjellet. Vil du gå en rundtur er det mulig å gå ned til Evenset eller Gillesvåg.

Den tidligere kommunegrensen imellom Bodø og Skjerstad gikk på Kvikstadheia.
Tilbake til innholdet