Fossekulpen i Sandjordelva - Turbading

Gå til innhold

Fossekulpen i Sandjordelva

Bodømarka
Bodømarkas egen fossekulp!

I Sandjordelva finnes det en fin kulp rett under en foss. Kulpen er dyp nok til å svømme i, og du kan svømme bort til fossen og få deg et "boblebad" om du vil. Det er etablert bålplass med sittestokker her – perfekt for bålkos med elvelyd!


For å finne fossekulpen i Sandjordelva parkerer du på den store parkeringsplassen ved Sandjordelva. Dette er den mest brukte parkeringsplassen for skiturer om vinteren i Bodø. Derfra går du oppover den grusede turvegen/skiløypa i ca 10 minutter og tar av sti mot elva til høyre. Ca 800 meter å gå fra parkeringsplassen.

Etter at noen for noen år siden tok bort noen trær her ble soltiden økt med minst to timer ved fossekulpen! Flott tiltak som øker verdien til plassen. Dette er uansett ikke plassen å dra for kveldssol, siden solen går ned før kvelden kommer pga granskogen (kanskje noen har lyst til å ta bort enda mere trær??).

Fossekulpen her er forøvrig plassen hvor jeg ble intervjuet av avisa i 2017 – med både full forside og to hele innsider som resultat. Jeg ble sikkert den som viste mest naken hud i avisa i hele det året (og kanskje noensinne??) : - )

Ikke like varmt vann som Soløyvatnet og ellers i området, men muligheter for temperaturer opp mot 16-18 grader på fine dager bør det minst være her.

Dette er en spennende badeplass siden det ikke finnes altfor mange slike plasser i elver i Bodømarka. Fossekulpen i Langvasselva er dog en enda bedre fossekulp som i tillegg har hoppemuligheter, men ligger mer usentralt til.
Tilbake til innholdet