Breivika ("Bodø bystrand") - Turbading

Gå til innhold

Breivika ("Bodø bystrand")

Sentrumsnært - med "den nære marka"
Et sentrumsnært og barnevennlig strandområde!

Ser du etter en sentrumsnær uteplass som kan besøkes samtidig som kafètur i byen? Hvorfor ikke dra til noe halvferdige Breivika!

Breivika, som også ofte kalles for "Bodø bystrand", er i Vestbyen i sentrum av Bodø. Beliggende ved Prinsens gate og Pelle Molins plass bare 1 km fra sentrum. Det er ikke så mange parkeringsplasser her, men det er mulig å parkere langs veiene i området. De fleste besøkende hit kommer uansett til fots eller sykkel.

Breivika er et fint lufteområde som har sin store fordel med at det ligger midt i byen. Bodø kommune hadde planer om å lage dette til ei ordentlig bystrand for noen år siden. Planene var spennende. Les en artikkel fra 2007 her. Stranda skulle etter planen være helt ferdig i 2009.

Pr nå (2018) føles strandområdet rett og slett halvferdig, og absolutt ikke som noen bystrand. Området, med den store nærliggende gress-sletta, har store muligheter om de rette tiltakene gjøres. Treplanting, ny sand, sandvolleyballbane, sitteplasser…. Kanskje «ny by»-utbyggingen heller kan få fram noen nye bystrender der ute i Skagen-området?

Breivika er et nærområde som er mye brukt av barnehager og andre folk på tur. De fleste besøkende er nok lokale, siden tilstanden er så halvferdig.

Det er mulig å bade i området. Men «utslipps»-skiltene begrenser nok denne aktiviteten. Vanntemperaturen er ofte ekstra kald på sommerstid i dette området, og varierer lite i de ulike årstidene. Juli 2007 målte Avisa Nordland badetemperaturene her og i Bodøsjøen til 11 grader, mens Soløyvatnet og Nordvika holdt over 20 grader!

Ved fjære sjø er det fint å rusle ut på Breivikholmen. Denne holmen kalles også av noen for Skilpaddeøya. På flybilder ovenfra kan den ligne på en skilpadde.
Tilbake til innholdet