Hans Jensen-skogen badekulp og heller - Turbading

Gå til innhold

Hans Jensen-skogen badekulp og heller

Heggmoen og Tverlandet
På tur til en heller på fjellet med ikke bare en, men to badekulper!

Dette turmålet er vel kanskje mest en avstikker for de som går turen imellom Heggmoen og Tverlandet eller er på tur til Gamlifjellet eller Mjønesfjellet?

Eller kanskje ikke - for Tverlandsmarkas Venner har de siste årene begynt å renovere den gamle helleren i Hans Jensen-skogen (Hans Jenso-skogen kalles den også). Mesteparten av denne renoveringen har skjedd etter at jeg var der – slik at det ikke vises på bildene at den nå er renovert og er blitt til et lite «krypinn» på fjellet.

Helleren har sågar ikke bare èn men to badekulper i elva som renner forbi! Temperaturen i dette vannet kan nok generelt betegnes som kaldt men deilig. 13 grader her samtidig som det var 19 i vannet nede ved Allmenningselva.

Hans Jensen-skogen kan nås både fra Heggmoen og Tverlandet. Det går en godt merket rute (pr 2024) på denne turen. Så her må du nesten selv velge hvordan du vil gå turen – alt etter hva som er turmålet ditt. Også de veldig myrete områdene på Heggmoen ved kraftlinja er nå kloppet.

Selv gikk jeg meg en lengre rundtur via 189-vannet (ti år etter vår store badetur fra Mjønesskaret til Heggmoen ville jeg bade i dette vannet igjen!), opp på fjellet og skogen med helleren, og ned til Allmenningselva badeplass. 11,5 km og med 440 høydemeter.
Tilbake til innholdet