Kristivatnet - Turbading

Gå til innhold

Kristivatnet

Heggmoen og Tverlandet
Ute etter et «kristent» vann med behagelig temperatur og flotte hoppeplasser!

Dra til Kristivatnet!

Som til de andre vannene i området tar du av fra Rv80 øst for Tverlandsbrua og kjører oppover Heggmoveien. Du parkerer ved høyden ved dressurområdet for hunder, og følger stien som går på andre siden av veien over Hatten og ned til Klubbvatnet. Kristivatnet er da nabovatnet til Klubbvatnet. Det går bru over elva som går mellom de to vatnene.

Kristivatnet sitt navn vet jeg ikke opprinnelsen på. Men det er ihvertfall det eneste vannet i Norge med det navnet!  Min favorittplass er bergene innerst på nordsiden av vannet, hvor det er en liten vik. En kjempefin plass. Der er det hoppemulighet fra ca 3 meter, med tau like ved slik at du kan klatre opp fra vannet uten å svømme inni vika først (tauet var borte sommeren 2018). For å komme dit må du ta av til venstre fra stien mot Sørfjorden etter brua (litt ulendt, men du kommer fram). Vi bruker å kalle plassen for «Kristiborgen», siden vi lagde en liten snøborg der engang.

Vanntemperaturen i Kristivatnet blir, i likhet med resten av området, behagelig i finværsperioder om sommeren! Vannet kan da passere 20 grader. Sommeren 2018 holdt vannet 22 grader! Jeg og sønnen min var på en ordentlig badehoppetur i området, og fikk testet ut mange ulike hopp! Se i bildegalleriet. Det er flere flotte hoppeplasser på både østsiden og vestsiden av vannet. Her må du bare gå rundt og undersøke!

"Fururabber, myr, strender og elveparti beskriver lettest området mellom Klubbvatnet og Kristivatnet. Området var tidligere mye brukt til fiske, bading og rekreasjon. De åpne furumoene mellom de storslåtte fjellene inn mot Sørfjorden gir et vakkert og kontrastrikt landskap. Badetemperaturen i vatna er også ofte god. Et 250 da stort område er statlig sikret og kommunalt eid" (tatt fra inatur).

Du går rett over Kristivatnet hvis du går skitur til Sørfjorden om vinteren. Dette er en flott skitur beskrevet et annet sted på siden. Grensen til Sjunkhatten nasjonalpark går rett innenfor Kristivatnet. Det er noen hytter ved vannet, men disse merker du stort sett ikke noe til.
Tilbake til innholdet