Kristivatnet - Turbading

Go to content

Kristivatnet

Turplasser i Bodø 1

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Som til de andre vannene i området tar man av fra riksvei 80 i Hopen og kjører oppover Heggmoveien. Man parkerer ved høyden ved dressurområdet for hunder, og følger stien som går på andre siden av veien over hatten og ned til Klubbvatnet. Kristivatnet er da nabovatnet til Klubbvatnet. Det går bru over elva som går mellom de to vatnene.

Området/fasiliteter: Kristivatnet sitt navn vet jeg ikke opprinnelsen på. Men det er ihvertfall det eneste vannet i Norge med det navnet!  Min favorittplass er bergene innerst på nordsiden av vannet, hvor det er en liten vik. En kjempefin plass. Der er det hoppemulighet fra ca 3 meter, med tau like ved slik at man kan klatre opp fra vannet uten å svømme inni vika først. For å komme dit må man ta av til venstre fra stien mot Sørfjorden etter brua (litt ulendt, men man kommer fram). Om vinteren er dette også et fint område om man vil raste. På vestsiden av vannet ligger det noen hytter, som ikke synes fra vika. Det er flere aktuelle hoppeplasser på østsiden av vannet, og flere fine berg hvor det er fint å stoppe.

"Fururabber, myr, strender og elveparti beskriver lettest området mellom Klubbvatnet og Kristivatnet. Området var tidligere mye brukt til fiske, bading og rekreasjon. De åpne furumoene mellom de storslåtte fjellene inn mot Sørfjorden gir et vakkert og kontrastrikt landskap. Badetemperaturen i vatna er også ofte god. Et 250 da stort område er statlig sikret og kommunalt eid" (tatt fra inatur).

Vannforhold: Like god temperatur som de andre vannene i området, altså behagelig på fine dager. Det holdt 19 grader helt i begynnelsen av juli engang da jeg var der.

Helhet: Kristivatnet er et fint badevann med gode hoppemuligheter. Bergplassen innerst er et lite badeeldorado. Det bør også nevnes at det er veldig fint her om vinteren, da går man over Kristivatnet på tur til Sørfjorden. Grensen til Sjunkhatten nasjonalpark går rett innenfor Kristivatnet.

Back to content