Fjære naturreservat på Kjerringøy - Turbading

Go to content

Fjære naturreservat på Kjerringøy

Turplasser i Bodø 1

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse:  Fjære naturreservat ligger ca 5 km fra fergekaia på Misten. Ved informasjonstavlen og gjerdetrappen er det parkeringsplass for et par biler.
 
Området/fasiliteter:  Fjære naturreservat er et nydelig område på Kjerringøy. Området ligger nært veg, så det er fort gjort å ta seg et stopp og en rusletur i området. Lysvika er stranden som man først kommer til, en kjempefin strand som er veldig barnevennlig. Stranden har noe innsyn fra veien, men vil man være på en strand uten innsyn rusler man videre til Mesanden. Mesanden består av to strender, hvor jeg selv synes at den første stranden man kommer til (strand nr 2 fra vegen) gir veldig god badeglede! Vannet er utrolig klart her. Vannet holdt 19 grader inne ved land og 14-15 lenger ute i vannet da jeg badet der i juli 2013. Rusler man videre kommer man til strand nr 3 og Sørbørshaugen. Vil man ha utsikt over området anbefales det å gå opp på denne haugen. De andre to haugene i naturreservatet heter Mehaugen og Krokshaugen, og bidrar ilag med Sørbørshaugen til å dele opp området med fine gress-sletter imellom
. Går man videre over Sørbørshaugen litt nordover kommer man til Josstranda (Fjæresanda).

I verneforskriftene står det faktisk at telting er forbudt i Fjære, men ifølge det en bosatt på Kjerringøy som tipset meg om dette området sa til meg tror jeg ikke dette tas like alvorlig av lokalbefolkningen. Området passer med sine gress-sletter fint til telting og har heller ikke et stort fugleliv som eventuell telting vil gå ut over. Les mer om naturreservatet her (informasjonsplakat laget av Fylkesmannen i Nordland). Fjære beskrives her som «et særpreget sanddynesystem».

Vannforhold:  Klart og deilig vann med stor badeglede. Er man heldige med timingen kan man også oppleve behagelig vann.


Helhet: Et kjempeflott område som er et «must» om man er på Kjerringøy og har tid til en stopp.

Back to content