Pinfjellet - Turbading

Gå til innhold

Pinfjellet

Sentrumsnært - med "den nære marka"
Opp til Pinfjellets utsiktspunkt!

Her er teksten til Ti på topp som jeg skrev i sin tid. Dette kompletterte da på en måte min «samling med nye og ukjente topper» befolkningsnært i Bodø (med Bratten (Bestefarvarden), Pallfjellet, Storliryggen, 255-toppen og Frostfjellet årene før).

Høyde: 138 moh, med ca 95 meters stigning. Startpunkt ligger på 45 moh.

Lengde tur/retur: 1,4 km.

Turbeskrivelse: Start ved den store parkeringsplassen i Maskinisten. Følg turløypa til venstre forbi jordet Skålvollen. Ta «snarveien» rett over og følg lysløypa i 10-20 meter. Her tar du til venstre opp i skogen (det vil komme skilt).

Ved første tydelige stikryss oppe i skogen, etter ca 460 meter fra start, hold venstre to ganger og gå utover i kløfta 30 meter før du følger sti opp til høyre. Pinfjellet starter her, og du følger ryggen oppover ca 200 meter til utsiktspunktet på Pinfjellet.

Utsikt: Maskinisten, byen, Fugløya, Sandhornet – utsikten er «helt ok» også her på en slik lav topp!

Sol og vann: Fine solforhold, men ikke noe drikkevann tilgjengelig

                                 

Annet: Navnet til Pinfjellet har kanskje noe å gjøre med krigen, at fangene i området «pintes» her? Det er en gammel "tyskertunnel" rett ved, eller rettere sagt, under utsiktspunktet på Pinfjellet. Like etter stikrysset inne i skogen er det et ordentlig 'søkk' i terrenget, kanskje også en etterlevning fra krigens dager.
Tilbake til innholdet