Stier i Bodøsjøen - Turbading

Gå til innhold

Stier i Bodøsjøen

Sentrumsnært - med "den nære marka"
Foruten den kjente Bodøelvstien og Kyststien (som holder sykkelstandard) er det flere mindre stier i Bodøsjøen.

Alle de tre åsene i Bodøsjøen har fine vandrestier eller lekeplasser. Triåsen, som er første ås opp fra Saltenfjorden, like ved Kyststien, har flere ulike stier. Her er det også satt opp benk med fin utsikt. Dette er et mye brukt turområde av beboere i «gammelblokkene» i Bodøsjøen.

Anneråsen har ikke så mange stier, men har et stort utvalg lekemuligheter for barn. Her har både barnehage og skole laget til flotte uteområder med både lekeapparater, akebakke og ballbinge.

Førståsen har en tursti som går over hele åsen, som er veldig lite kjent blant andre enn lokalbeboerne i Bodøsjøen. Her oppe er det mange krigsminner. Stien her oppe starter ved gapahuken ved Per Helgesens veg, eventuelt ved Skeidtoppen. Ved Skeidtoppen går den ganske nært noen nyere hus, men ellers går den anonymt og fint i terrenget. Du kommer ned i en sideveg til Bodøsjøvegen, hvor Bodøelvstien går forbi.

Ved Nordland kultursenter går det sti opp til 100-meterskogen på Alberthaugen. Her er det både tauleker og gapahuk med grillmuligheter. En av Bodøs beste «fly-spoter» (for å se på fly som lander og tar av) er også her.

I skogene rundt omkring i Bodøsjøen er det flere ulike «lekeskoger» som ulike barnehager har laget til. Disse kalles blant annet for Hekseskogen og Løveskogen. I disse skogene er det ofte både bålplasser og «toalett» laget til. Slike «skoger» er generelt ofte plassert inne i skogen godt skjermet for vær og vind, og dermed samtidig med begrensede solstråler. Mest kjent er nok Hekseskogen, hvor du kan hilse på Bjørka Bjørg og Ragna Rogn.

Rundt omkring i Bodøsjøen er det ellers et enormt utvalg av lekeplasser. Dette siden det i nyere tid er bygget så mange boliger der.

Hvis du er ute og går "Bodøsjørunden", hvorfor ikke prøve en av alle disse stiene underveis...
Tilbake til innholdet