Kvitnes ved Langvatnet - Turbading

Gå til innhold

Kvitnes ved Langvatnet

Rana og Helgeland
Kvitneset ligger på sørsiden av Langvatnet utenfor Mo i Rana.

Man tar av Fv12 på Båsmoen, kjører forbi Skillevollen og følger Øyjordsveien til Øyjord. Derfra er det grusveg videre – denne følger man så langt man tør. Det går en del avstikkere fra vegen, så det anbefales å ha kartapp på mobilen for å finne rett veg med en gang.

Det er mulig å kjøre nesten helt til Kvitnes, men det anbefales ikke for alle. Selv stoppet jeg ca 1,5 km før enden av grusvegen og gikk derfra, men en annen kjørte med en «vanlig» bil helt fram.

Fra endepunktet av vegen ved parkeringsplassen går det sti ned til Kvitnes og Langvatnet. Her nede er det flotte svaberg og små viker og strender. Bålplasser er etablert flere steder. Sanden har ikke den mest finkornige kvaliteten – men flott er det her likevel!

Langvatnet er et vann med tilsig fra isbre, derfor er vannet grønt her. Forvent derfor heller ikke de varmeste temperaturene i vannet.

Det er ei åpen bu på Kvitneset – et flott tiltak. Veldig koselig å gå inn hit en tur. Man har faktisk også muligheten til å overnatte her. Et besøk hit anbefales!
Tilbake til innholdet