Finnkonnakken - Turbading

Gå til innhold

Finnkonnakken

Nordsia
Lengde tur/retur: Ca 8 km

Tidsbruk: Ca 3 timer

Vanskelighetsgrad: Medium

Parkering: Parkeringsmulighetene langs Fv834 er ikke de beste etter den store svingen i Valvikdalen. Best parkeringsmuligheter for tur til Finnkonnaken er det på de to nære p-plassene mellom Nordlivatnet og Svartvatnet ca 25 km fra sentrum. Skulle det være fullt her må man bare prøve å finne en annen parkeringsplass langs veien.

Rutebeskrivelse: Fra parkeringsplassen starter det en tydelig sti. Følg hjemmelaget bru over elva mellom de to vannene og gå langs østsiden av Nordlivatnet til den gamle gården Stordalen. Fra gården svinger stien bratt mot nordøst opp til Dyrlivatnet, og videre langs ryggen på bred sti over Dyrlia og Stordalsfjellet opp til Finnkonnakken.

Litt nord for Svartvatnet går det en alternativ og noe kortere sti. Stigningen er større her, men ikke mer enn at de aller fleste klarer også den ruten.

En tredje rute er å starte fra Skarvatnet, ca 900 m sør for Svartvatnet. Derfra går du til utløpet av Steigtindvatnet, over brua og følger så stien opp til Kvitheia og høyde 318. Her krysser du dalen, kommer opp på Dyrlia og følger stien til toppen av Finnkonnakken.

Utsikt: Fra Finnkonnakken er det flott utsikt mot Mistfjorden og toppene i Sjunkhatten nasjonalpark. Steigtind og Mjelletindene er godt synlig, og man kan følge med på fergas gang mellom Festvåg og Misten på Kjerringøy.

Annet: De tre rutevalgene ovenfor gir gode rundturmuligheter. Fra Finnkonnakken kan man krysse Bagdalen og gå over til Bagnesfjellet, om man har lyst å forlenge turen.

Det er flotte kveldssolforhold på denne turen, så den er særlig anbefalt som kveldstur.

Ved Innervatnet er det veldig flott å ta seg et bad, lage bål eller telte. Vil man ha litt varmere vann holder ofte den mindre tjønna på 320 moh like ved stien opp fra Svartvatnet en mer behagelig temperatur.

Lille Finnkonnakken ligger nordvest for Finnkonnakken, og er 147 meter høy. Finnkonnakken kalles derfor også for Storfinnkonnakken.
Tilbake til innholdet