Ljønesheian - Turbading

Gå til innhold

Ljønesheian

Resten av Bodø
Opp på en hei ute i fjorden!

Her er teksten til Ti på topp som jeg skrev i sin tid.

Høyde: 161 moh, med ca 160 meters stigning. Startpunkt ligger på 5 moh.

Lengde tur/retur: Ca 3,5 km.

Turbeskrivelse: Kjør kulturveien Fv812 18,3 km fra Tuv, ta av til Ljønes og følg Ljønesveien helt til slutten (4,5 km ut til Ljønesgradden). Ute ved sjøen her er det en parkeringsplass med plass til en god del biler. Følg stien ned mot båtene i fjæra, og gå berget oppover på skrå. Ved høyvann, eller om du vil gå en annen veg, så går det sti inn i skogen om du følger grusveien 200 meter tilbake fra parkeringsplassen. Disse to stiene møtes på ca 40 høydemeter. Snur du deg ser du rett over fjorden mot Skjerstad. Du kommer fort over skogen og får et «vidt» utsyn. Etterhvert ser du en stor varde, som er fin å ta en liten stopp ved (men ikke har noen «toppfunksjon» og er litt merkelig plassert). Snart må du ned noen høydemeter før du begynner stigningen oppe på selve «Heian». På toppen er det et trigonometrisk punkt og en varde.

Utsikt: Til å være såpass lavt er det et utrolig vidt utsyn alle veier fra Ljønesheian. Varden du ser videre langt der framme er den på Sandkollen, som var med på Ti på topp i 2018.

Sol og vann: Flotte solforhold, inkludert flott kveldssol her! Ikke noe drikkevann tilgjengelig på denne turen.

Annet: Velkommen på tur i et område som nok de færreste Bodøværinger har gått tur i før.

                                   

Området er kjent for å ha hatt bebyggelse helt fra gammelt av. Høvdingen Raud den Rame skal ha bodd heromkring. Det skal også ha bodd mange andre mektige menn i Skjerstadområdet imellom år 500 – 1200.
Tilbake til innholdet