Allmenningselva - Turbading

Gå til innhold

Allmenningselva

Heggmoen og Tverlandet
En ukjent elv og et turområde med mulighet for både telting og behagelig vanntemperatur?

Allmenningselva er valget for denne turen!

Du kjører til Heggmoen og parkerer på den store parkeringsplassen nedenfor kraftstasjonen. Herfra kan du gå ut forbi grillplassen og følge stien bortover langs vannkanten. Etterhvert kommer du til utløpet av Heggmoelva, som er et flott område med svaberg, «sydenøy» og bålplasser. Gå over elva og følg stien på Raudbergodden. Etterhvert blir stien borte, men du finner rimelig greit fram til Allmenningselva likevel. Hold deg utenom den tette skogen nærmest vannet.
En alternativ rute er å gå via Heggmokulpen. Fra kulpen tar du stien som går opp bakken på andre siden av elva, og tar av mot Allmenningen (uklar eller ingen sti). At det ikke går ordentlige stier helt fram tyder jo på at området ikke er det mest brukte. Men området har blitt mer kjent de siste årene, slik at stier nok vil oppstå… Med andre ord er mulighetene gode for en rundtur til Allmenningselva!

Utløpet av elva er punktet for dette turmålet. Et nydelig område med svaberg, rennende vann, stille vann, teltplass og bålplass! Fjellområdet ovenfor utløpet av elva heter for Allmenningen og har gitt navn til elva.

Du kan bade både i elva rett ovenfor bergene og i Vatnvatnet der vannet renner ut. I vika her er det en fin kulp. Det er fine berg du kan gå barfott på. Området ligger fint til i forhold til ettermiddags- og kveldssola.

Hele Vatnvatnet-området skal også passe veldig godt til padling. Mange padlere går visstnok ikke inn i vika pga sivet noen hundre meter utenfor utløpet av elva.

På varme sommerdager er det gode muligheter for behagelige vanntemperaturer i dette området. Vannet kan da passere 20 grader utpå sommeren.

Let gjerne enda mer i området for enda flere ukjente plasser…

Denne plassen ble sommeren 2010 en av våre favorittplasser. En slags «ferskvannets Lille Bahamas». Mens det nesten bestandig var folk ved Heggmokulpen like i nærheten, var det sjelden det er folk ved Allmenningen. De siste årene har vi ikke vært her like ofte, siden vi har funnet så veldig mange andre plasser. Men plassen er enda like fin…

Ikke vær redd for de røde strekene på kartet. Disse er der i forbindelse med at området er et skytefelt, men det er uansett veldig sjelden øvelser der. Og nesten aldri om sommeren.
Tilbake til innholdet