Allmenningselva - Turbading

Go to content

Allmenningselva

Turplasser i Bodø 1

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Allmenningselva renner ut i Vatnvatnet. Allmenningen er fjellområdet ovenfor utløpet. Man kjører til Heggmoen, parkerer på den store parkeringsplassen, går ut forbi grillplassen og følger stien bortover langs vannkanten. Etterhvert kommer man til utløpet av Heggmoelva, man går over den og følger stien på Raudbergodden. Etterhvert blir stien borte, men man finner rimelig greit fram til Allmenningselva likevel. Men hold deg utenom den tette skogen nærmest vannet. En alternativ tur er å gå via Heggmokulpen, ta stien som går opp bakken på andre siden av elva der, og ta av mot Allmenningen (uklar sti der og).

Området/fasiliteter: Ved utløpet av elva er det fine grillplasser. Man kan bade både i elva rett ovenfor bergene og i Vatnvatnet der vannet renner ut. Det er fine berg man kan gå barfot på. Siden det er lite med andre folk her er dette en fin plass for å bade og sole seg usjenert. Ikke vær redd for de røde strekene på kartet. Jeg trodde ikke skytefeltet der oppe strekte seg så langt ut, men det er uansett nesten aldri øvelser om sommeren. Området skal passe veldig godt til padling. Endel padlere drar ikke inn her siden det er siv som "skjermer" kulpen.

Lengre opp i elva er det flere grillplasser, som ligger like ved stien fra Heggmoen - det er best å gå fra grustaket for å komme seg dit.

Allmenningen ble sommeren 2010 en av våre favorittplasser. En slags ferskvannets Lille Bahamas. Mens det nesten bestandig er folk ved Heggmokulpen like i nærheten, er det sjelden det er folk ved Allmenningen. Merkelig at det ikke går en ordentlig opptråkket sti hele veien dit.

Vannforhold: Behagelig vann utpå sommeren. Elva kan være en til to grader varmere før utløpet. Stor badeglede både i elva og vatnet!

Helhet: En veldig fin plass å dra til hvis man vil være alene på tur. Mens det ofte er folk ved Heggmokulpen er det sjelden det er folk ved Allmenningselva (dog blir det sikkert stadig oftere). At man har muligheten til å gå i ring (ulike veier hver vei) er et fint ekstra pluss.

Back to content