Gamlifjellet - Turbading

Go to content

Main menu:

Gamlifjellet

Turplasser i Bodø 1

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Fra Tverlandet er det mulig å starte både ved turstart til Vågnakken og fra den gamle idrettsbanen. Fra sistnevnte utgangspunkt må man over endel myr.


Fra kraftstasjonen ved Heggmoen følger man sti mot Heggmokulpen og etterhvert videre til Allmenningselva. Fra Allmenningselva følger man den noe bratte fjellsiden opp til Allmenningen og videre mot Gamlifjellet. Merk at Allmenningselva om våren ofte er for stor til å komme seg tørrskodd over.

Området/fasiliteter: Gamlifjellet er et ganske lite brukt turområde beliggende imellom Tverlandet og Heggmoen. Terrenget er lettgått og det er veldig lite myr.
Her er det flere navnløse tjønner. Utsikten er flott, selv om den naturlig nok ikke kan måle seg med høyere beliggende områder. Området ligger jevnt imellom 200 og 300 høydemeter, hvor Gamlifjellet da er 280 meter høyt.


Like ovenfor den største tjønna i området ligger Hans Jensen-skogen, som er den eneste skogen oppe på dette fjellpartiet. Hvor det navnet kommer fra står det ingenting om noen plasser på nettet. Hvis man vil telte og lage seg bål bør man holde seg i dette området, siden det er begrenset med brensel andre plasser.


Mjønesfjellet (708 meter) og Vågfjellet (515 meter) er topper man lett når fra dette området. Gløsen er en annen og lavere haug like ovenfor Vatnvatnet. Mjønesskardet er heller ikke altfor langt unna.


Hvis man går ned mot Heggmoen er det lurt å bite seg merke i ei bjørk på kanten av Allmenningen.


Helhet: En flott og ganske enkel fjelltur i et lite brukt område. Her oppe kan du ofte vandre alene uten andre turgåere i nærheten.

Back to content | Back to main menu