Svartvatnet - Turbading

Gå til innhold

Svartvatnet

Rana og Helgeland

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Man kjører E6 ca 14 km nordover fra Mo i Rana, og svinger av mot Skonseng. Derfra er det 4 km til gården Sætermo (man svinger til venstre like før skolen og følger Sagheiveien). Det går skogsveg 2 km videre, men det er bom på den, så fra bommen er det 3 km å gå opp til Svartvatnet. Ifølge kart går det to skogsveger oppover til vannet.

Området/fasiliteter: Jeg kom veldig tilfeldig over denne plassen ved søking på inatur. Der skryter de veldig av dette vannet, og kaller det et idyllisk vann med flott fisk og skjermede bademuligheter. Særlig området rundt Bestefarstellet, der hytta de leier ut (eller leide ut før) ligger, får skryt. Stedet har mest sol og varmest vann, til og med en liten øy som kan brukes til fiske og solnytelse. Bestefarstellet er kjent for å være det beste badestedet og fiskestedet på hele vannet. Hytta ligger også isolert til.


Etter 2013 kan jeg dog ikke lenger finne hytta tilgjengelig der, så mulig den ikke leies ut lenger. Selvfølgelig en fin plass for alle andre naturelskere også. Svartvatnet er 300 meter langt og 150 meter bredt. En augustkveld i 2008 dro jeg til Svartvatnet. Vet ikke helt hvilken av skogsvegene jeg fulgte, men den jeg gikk sluttet ved en hytte, hvor det gikk sti ned til vannet. Det var fint ordnet til ved en plass nede ved vannet. Der fikk jeg tatt meg en fin svømmetur denne kvelden.

Vannforhold: Kan bli ok temperatur utpå sommeren. Rundt 17 grader i vannet en augustkveld i 2008.

Helhet: Et fint turmål litt utenfor allfarveg. Dog mest for lokalbefolkningen.

Tilbake til innholdet