Langnesbu - Turbading

Gå til innhold

Langnesbu

Diverse

Langnesbu er en utleiehytte som ligger i Sørfjorden i Bodø kommune. Det er ikke langt å gå ned til vannkanten fra hytta. Hit kan man dra om man vil fiske, bade, plukke bær, nyte naturen eller bare rett og slett være alene! I sommerhalvåret kommer man seg hit til båts eller til fots (en tur som tar litt over en time). Om vinteren kan man gå på ski eller kjøre båt hit. Langnesbu ligger inne i Sjunkhatten - Barnas Nasjonalpark.

Bodø Jeger- og Fiskeforening har gjort en veldig bra jobb med denne hytta. Hytta har alt av nødvendig utstyr. Det er soveplasser til 5 personer. Det står et naust nede ved sjøen med robåt, ved og annet nødvendig utstyr. Det er en fin hengekøye og bålplass like ved hytta. Om sommeren er det litt styr å få tak i vann, siden man enten må ro med robåt til Storvikelva og hente vann eller gå et stykke over bergene til elva som kommer fra Langvannet. Om vinteren er det letteste å smelte snø.


For utleie ringer man til eller stikker innom Intersport Glasshuset (sjekk på siden til BJFF, siden dette kan endres). Man har også en veldig oversiktlig og fin hyttekalender på hvor man selv kan sjekke når den er ledig og booke den på inatur.no (dette anbefales å gjøre før man uansett må innom Intersport og hente nøkkel).

Fiskemulighetene er veldig gode i sjøen. Det samme er bademulighetene i området, med både behagelige ferskvann og sjøen. Sørfjorden kan iblant holde fine badetemperaturer, noe som er uvant for sjøvann oppe i nord. Fjellturmulighetene er også gode i området.

Å leie Langnesbu for et døgn eller to eller enda lenger er noe som anbefales sterkt! I starten av august, med fint vær, var det faktisk ingen som kom til fots til Sørfjorden de to dagene vi var der. Det lå noen båter ute i fjorden og fisket iblant, men de kom ikke på land. Så en føler seg virkelig ute i naturen her.

Tilbake til innholdet