Olebu - Turbading

Gå til innhold

Olebu

Diverse

Olebu er virkelig en skjult perle som jeg tilfeldigvis leste om i boken "på tur i Hamarøy, Steigen og Sørfold". Den ligger ovenfor Skutvik i Hamarøy kommune. Til Skutvik kommer man enten fra Fv81 eller med ferge fra Svolvær. Det er også mulig å ta hurtigbåt fra Bodø til Skutvik og gå helt til Olebu. Veldig praktisk for de som ikke har bil!

En ganske moderne hytte som ligger alene ved et vann og i tillegg har fjordutsikt mot Lofoten og Vesterålen virket for god til å være sann. Sommeren 2012 bestemte vi oss derfor for å teste ut denne hytten. Og Olebu holdt virkelig hva den "lovet"!!

Vi ankom Olebu etter en veldig regnfull gåtur. Været (slik som store deler av sommeren 2012) var for det meste skyete eller regnfull de tre-fire dagene vi var der. Turen var likevel kjempefin. Men vi fikk ihvertfall èn kjempefin værmessig dag der, med kjempefin solnedgang over Lofoten/Vesterålen.

Olebu ble bygget i 2001, og ligger like ved Nedre Kvanndalsvatnet. Hytta er på ca 29 m2 og har 6 liggeplasser m/sengetøy, 4 i eget soverom og 2 på sofa i stua. 12v solcelleanlegg m/lys, radio og uttak for ladning av mobil. Aggregat til bruk for lading av batterier samt propananlegg for koking og matlaging – 2 blussanlegg. Vedovn og tørr ved sikrer at du holder varmen i hytta uansett årstid. Vann henter du i elva som renner ut fra Kvanndalsvannet. Om vinteren er nok det enkleste å tine snø. Utedo ligger bak hytta. Kano ligger nede ved vannet. Redningsvester ligger i yttergangen av hytta. Det er fin ørret i begge vannene.

Utsikten fra Olebu er kjempefin. Man har panoramautsikt mot Lofotveggen. I klart vær kan du skimte Værøy i vest og øynene kan følge fjellrekka helt til Raftsundet i nord. I mørke kvelder lyser Svolvær opp bak Skrova og LilleMolla. I mørke og klare vinterkvelder kan du oppleve Nordlyset flamme over stjernehimmelen (om utsikten tatt fra Skutvik IL sin side).

For de som vil ha kontaktinformasjon og mer informasjon for å leie Olebu, anbefaler jeg å søke på "skutvik" og "olebu" på Google.


På terrassen står det en badestamp fint plassert med utsikt utover fjorden. Det er virkelig en fin opplevelse å sitte i skikkelig varmt vann og kose seg. Dog er det endel jobb å få i stand pumpen som skal pumpe vann opp i stampen, men når man har klart det går resten ganske fort.

Dugnadsgjengen som har bygget Olebu og holder på med det årlige vedlikeholdet gjør en kjempejobb med hytta.

Mitt inntrykk er at Olebu ikke er altfor mye utleid, til og med om sommeren. Hvis hytta hadde vært mer kjent i Nordland og resten av landet (ja for utenlandske turister også) hadde den nok vært mye mer utleid. Spm er derfor hvor mye utleid de som styrer med Olebu vil at den skal være. Kanskje utleienivået er på et fint og passelig nivå i dag. Uansett, her er mitt bidrag til å gjøre den litt mere kjent.

Tilbake til innholdet