Geitvågen - Turbading

Gå til innhold

Geitvågen

Nordsia
Turkart
GPS-spor
Finn kart
Folk som soler seg - både med noe og med mindre klær. Folk som bader – i sjøvann som faktisk holder behagelig temperatur!

Geitvågen er selve sommerklassikeren og badeklassikeren i Bodø! Det finnes mange bilder fra «gamle dager» med Geitvågen smekkfull av folk på fine sommerdager. Selv om Geitvågen i dag er ganske utslitt, og Bodøområdets mange andre plasser heller tiltrekker seg folk – er Geitvågen enda populær!

Geitvågen ligger på Nordsida av Bodø, langs Fv834. Avkjørselen er skiltet, men kan komme litt brått på. Om sommeren er det en liten avgift for å parkere her. Stor parkeringsplass, men på godværsdager kan det komme veldig mange folk hit (visstnok opptil flere tusen), så parkeringsplassen blir fort full. Et alternativ hvis du "absolutt" må til Geitvågen kan da være å parkere ved Ausvika, og gå til Geitvågen på en nylaget tursti.

Geitvågen er den klassiske "se og bli sett-plassen" i Bodø gjennom mange år, selv om dette kanskje har falmet noe de siste årene. Det er et oppdemmet basseng med sjøvann her. Geitvågen Campingplass holder til her, noe som betyr at det er muligheter for å få kjøpt seg noe her om sommeren. Mange turister og lokale bor her om sommeren i campingvognene sine. I kantene av bassenget er det mulig å finne seg plasser for å slå seg ned på. Det er muligheter for å hoppe uti vannet fra kanten mellom bassenget og havet, men vanndybden er slik at det bare akkurat går bra for voksne. Høsten 2010 og sommeren 2012 var det nevnt at Geitvågen endelig kan få en sterkt etterlengtet oppussing av området. Pr 2019 er det enda ikke skjedd noe...! Men en ny reguleringsplan for området, inkludert «surfebasseng» med surfemaskin og spahotell (i utkanten) er laget.

Geitvågen er en av Bodøs varmeste plasser med sjøvann. Naturlig nok siden badevannet er oppdemmet. Så det er ikke 100 % naturlig. Det er noen småekle buskvekster i vannet som bruker å dukke opp utpå sommeren. Disse burde fjernes. Vannet passerer 20 grader ved ordentlig godvær. Vannet i sjøen utenfor "demningen" er betydelig kaldere, men også mye renere.

Om plassen blir pusset opp har Geitvågen stort potensiale i framtiden til å fortsette å være en av Bodøs mest populære finværsplasser.
Tilbake til innholdet