Geitvågen - Turbading

Go to content

Geitvågen

Turplasser i Bodø 1
Turkart
GPS-spor
Finn kart

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Geitvågen er på Nordsida av Bodø, langs Fv834. Avkjørselen er skiltet, men kan komme litt brått på. Om sommeren er det en liten avgift for å parkere her. Stor parkeringsplass, men på godværsdager kan det komme veldig mange folk hit (visstnok opptil flere tusen), så parkeringsplassen blir fort full. Et alternativ hvis man "absolutt" må til Geitvågen kan da være å parkere ved Ausvika, og gå til Geitvågen.

Området/fasiliteter: Geitvågen er den klassiske "se og bli sett-plassen" i Bodø gjennom mange år, selv om dette kanskje har falmet noe de siste årene. Geitvågen Campingplass holder til her, noe som betyr at det er muligheter for å få kjøpt seg noe her om sommeren. Mange turister bor her sommertid. I kantene av bassenget er det mulig å finne seg plasser for å slå seg ned på. Det er muligheter for å hoppe uti vannet fra kanten mellom bassenget og havet, men vanndybden er slik at det bare akkurat går bra for voksne.


Høsten 2010 og sommeren 2012 var det nevnt at Geitvågen endelig kan få en sterkt etterlengtet oppussing av området, så det er bare å håpe at det blir gjennomført engang!

Vannet: En av Bodøs varmeste plasser med sjøvann. Naturlig nok siden badevannet er oppdemmet. Så det er ikke 100 % naturlig. Noen småekle buskvekster i vannet som burde fjernes. Vannet passerer 20 grader ved ordentlig godvær. Vannet i sjøen utenfor "demningen" er betydelig kaldere, men også mye renere.

Helhet: Geitvågen er plassen å dra for de som vil dra en plass i Bodø fine sommerdager og se på folkelivet. Området trenger pr 2017 mye oppussing, men uansett er det et fint område.

Back to content