Geitvågen - Turbading

Gå til innhold

Geitvågen

Nordsia
Turkart
GPS-spor
Finn kart
Folk som soler seg - både med lite og mere klær.
Folk som bader – i sjøvann som holder behagelig temperatur!
 
Geitvågen er selve sommerklassikeren og badeklassikeren i Bodø! Det finnes mange bilder fra «gamle dager» med Geitvågen smekkfull av folk på fine sommerdager. Selv om Bodøområdets mange andre flotte plasser også er blitt populære – tiltrekker enda Geitvågen seg mye folk!
 
Geitvågen ligger på Nordsida av Bodø, langs Fv834. Avkjørselen er skiltet, men kan komme litt brått på. Om sommeren er det en liten avgift for å parkere her. Stor parkeringsplass, men på godværsdager kan det komme veldig mange folk hit (visstnok opptil flere tusen), så parkeringsplassen blir fort full. Et alternativ hvis du "absolutt" må til Geitvågen kan da være å parkere ved Ausvika, og gå til Geitvågen på den fine turstien.

Geitvågen er den klassiske "se og bli sett-plassen" i Bodø gjennom mange år, selv om dette kanskje har falmet noe på 2000-tallet. Det er et oppdemmet basseng med sjøvann her. I kantene av bassenget er det mulig å finne seg plasser for å slå seg ned på. Det er muligheter for å hoppe uti vannet fra kanten mellom bassenget og havet og fra klippen fra siden, vanndybden er slik at det akkurat går bra for voksne.

Geitvågen er en av Bodøs varmeste plasser med sjøvann. Naturlig nok siden badevannet er oppdemmet. Vannet passerer 20 grader ved ordentlig godvær - se bl a målinga med 23 grader i 2023. Vannet i sjøen utenfor "demningen" er betydelig kaldere, men samtidig mye klarere.

Geitvågen Bad og Camping holder til her, og har fine planer for oppgradering av området. Den gjeldende reguleringsplanen for området inneholder sågar også «surfebasseng» med surfemaskin i bassenget og spahotell i utkanten av området – dette er dog usikre prosjekter som nok ikke vil bli utført i de opprinnelige planene.

De siste årene har nettstedet Badetassen kontinuerlig målt vanntemperaturen her om sommeren. Dessverre sluttet den i løpet av 2023 med det!!

Sjøsiden imellom Geitvågen og Ausvika er også et fint område for en liten rusletur. Sjekk ut bildene i galleriet.
Tilbake til innholdet