Hyttetips - Turbading

Gå til innhold

Hyttetips

Diverse

De fleste naturinteresserte er nok godt informert om turistforeningen sitt turløypenett og gode utvalg av hytter. Disse nevnes derfor ikke spesielt her. Derimot finnes det mange flere og mer ukjente hytter tilgjengelig til utleie. Blant dem også noen skjulte perler.

Særlig de ulike jakt- og fiskeforeningene har mange hytter til leie. En stor del av disse har veldig mye ledig utleietid. Noen leies knapt ut i det hele tatt. I gjennomsnitt står hyttene i Nordland ledige 300 døgn hvert år! De travleste og mest populære periodene for disse er nok i påsken eller under høstjakten. Selv på høysommeren er det veldig gode muligheter for å finne seg en hytte som er ledig.

Forskjellen i forhold til turistforeningen sine hytter er at man har disse hyttene for seg selv når man leier dem. Man trenger ikke tenke på om det kommer andre som skal overnatte. Vil man være alene, velg derfor en jakt- og fiskehytte eller lignende. Vil man derimot gjerne bli kjent med andre turfolk og være sosial bør man heller velge en turistforeningshytte.

Prisen på slike hytter varierer fra 150 kr til 1000 kr pr natt (omtrent). Dette er priser som er uavhengige av antall personer, slik at prisen kan bli kjempebillig om man er flere. Turistforeningen sine hytter følger et annet system, med priser for medlemmer og ikke-medlemmer og etter alder. Flere av disse hyttene har de siste årene forøvrig begynt å kunne booke hele hytta.

Hytter fra lokale idrettslag og lignende kommer ofte ikke fram i oversikter. Så her må man ha "flaks" eller rett og slett selv kjenne til hva som finnes. Statsskog har endel åpne koier stående rundt omkring, disse bruker å stå åpen og være gratis tilgjengelige.

"I dag er standarden på JFF-hyttene generelt sett meget bra. De fleste hyttene er utstyrte med gass, ved, solcelleanlegg eller parafinlamper, kopper og kar, m.m. Med mange av hyttene følger det båt, og på noen av hyttene er det garnbruk til fri benyttelse." - tatt fra NJFF sin hyttekatalog.

Nordlands jeger- og fiskerforbunds hyttekatalog

Katalog med veldig mange tilgjengelige hytter!

Inatur

Inatur har også mange hytter til utleie

Ut.no

Ut.no sin omfangsrike hytteoversikt

Tilbake til innholdet