Sagelva - Turbading

Go to content

Main menu:

Sagelva

Turplasser i Bodø 2

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Sagelva er langs Rv 80 like før kommunegrensen mot Fauske. Man parkerer like ved vegen på en rimelig stor parkeringsplass, krysser Rv 80, og krysser jernbanen på en gammel gangbru av betong for å komme ned til sjøen. Vil du heller gå opp langs elva og finne deg mange fine kulper og vann kan du se på turforslaget Mjønesskardet.

Området/fasiliteter: Sagelva har lange tradisjoner i Bodø. Fra 50-tallet har badeplassen vært mye brukt. Bruken har gått noe tilbake de senere åra. Plassen er nok ikke så kjent blant innflyttede Bodøværinger. Strandkvaliteten er grov, med ganske mange steiner. Området ved stranden er på 7,5 dekar (informasjonen tatt fra inatur). Området har de siste somrene virket litt nedslitt. Pluss for at det er et omkledningshus og benker på området. Ingen hoppemuligheter. Dårlig med kveldssol pga mye trær. Kommunen bør felle litt trær slik at området får mer kveldssol!

Vannforhold: Strandas store forse er badetemperaturen. Den ligger jevnt høyt sett i forhold til andre badeplasser i sjø i distriktet (tatt fra inatur). Likevel tror jeg nok Nordvika er enda sikrere med stabilt høy vanntemperatur. Innenfor Saltstraumen er det bare 1 meter forskjell mellom flo og fjære, og generelt liten utskiftning av vannet, noe som kan være noe av forklaringen. Sagelva er med sine to bordbenker en perfekt rasteplass for de som kommer kjørende på Rv80.

Helhet: Et fint, litt utslitt og noe bortglemt område med ganske høye vanntemperaturer til å være sjø. Lite folk her, de fleste i området drar heller til Nordvika. Perfekt rasteplass med eget omkledningsrom!

Trykk på bildene for å se større versjon. Bruk piltaster eller sveip for å bla fram og tilbake.

Back to content | Back to main menu