Soløyvatnet, stranden ved hestesenteret - Turbading

Go to content

Soløyvatnet, stranden ved hestesenteret

Turplasser i Bodø 1

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Fin tilgjengelighet, med vegen rundt Soløyvatnet gående rett forbi. Man parkerer ved hestesenteret. Det er dog liten parkeringsplass, så de fleste bilene må parkere langs den trange vegen. Kommunen forhandlet med grunneier om å få kjøpe grunn for å lage større parkeringsplass, men hadde vanskeligheter for å komme til enighet. Dette skapte store overskrifter for noen år siden. Nå venter alle brukerne bare på at parkeringsplassen blir utbedret...!!

Området/fasiliteter: Fin sandstrand som er veldig barnevennlig med langgrunt vann. De som trenger høye vanntemperaturer drar gjerne hit istedet for i sjøen. Mangler forøvrig flytebrygge uti vannet, noe som hadde økt attraktiviteten til stranden også for de litt eldre. Fint plassert solmessig, med solen rett over vannet om ettermiddagen/kvelden. Soløyvatnet er et stort vann med flere aktuelle badeplasser (tre flere er nevnt en annen plass på siden). Det er stort sett langgrunt rundt hele vannet, så det er lite med hoppeplasser. Soløyvatnet var mye i media sommeren 2009 pga kommunens ekspopriasjon av området rundt denne stranden. Siden det er et hestesenter like ved er det ikke sjelden hestejentene (og guttene) tar med seg hestene ut i vannet, men det er ikke noe problem siden stranden er ganske stor.

Vannforhold: Deilig vann om sommeren, som lett kan nå over 20 grader. Engang vi var der målte vi 23 grader inne ved land og 21 grader langt uti vannet. En av de få plassene hvor man kan få svømmekløe i Bodø, siden vannet kan bli så varmt. Soløyvatnet drøyer litt med å bli varmt i forhold til f eks Heggmokulpen, men når det først er blitt varmt holder det varmen bra.

Helhet: Soløyvatnet er en trivelig plass med behagelig badevann. Kanskje ikke ideelt for de som liker å grille, siden det er sparsomt med grillplasser her.

Back to content