Mjåvatnet (Langvatnet) og Mjåvasslia - Turbading

Gå til innhold

Mjåvatnet (Langvatnet) og Mjåvasslia

Bodømarka

Mjåvatnet (også kalt Langvatnet) ligger ca 500-800 m langs hyttevegen man følger mot Svartneset. Vegen er stengt med bom, så det er fint å parkere rett på andre siden av Soløyvannsvegen. Vegen holder fin sykkelstandard.

Rundt Mjåvatnet er det noen private hytter og noen naust, og ikke noen opparbeidede plasser for andre. Men det er ok å slå seg ned ved vannkanten rett ovenfor øya i vannet. Her kan man svømme ut til øya om man vil.
Det kan bli gode temperaturer om sommeren i Mjåvatnet.


Jeg har forøvrig lest på nettet at Mjåvatnet er et privat vann som det ikke er anledning til å fiske i (fiskekort selges ikke).


Mjåvasslia på begge sidene av hyttevegen har flere lite brukte skogsveger. Særlig på Bestemorenga-siden er det mange gamle slike veger - bygget som skiløyper i sin tid men nå ikke lenger brukt merkelig nok.

Et greit vann å dra til for et raskt bad om man ikke har så mye tid, siden det er såpass nært sentrum og man vil prøve noe annet enn de mer vanlige målene. Ikke et eget turmål i seg selv, da anbefales mye mer Svartnes eller Slanknes ved Soløyvatnet, som man kommer til ved å følge hyttevegen videre. Eller en vandretur på alle skogsvegene i området.

Tilbake til innholdet