Ramnflåget i Tverlandsmarka - Turbading

Gå til innhold

Ramnflåget i Tverlandsmarka

Heggmoen og Tverlandet
Lengde: Ca 3 km t/r
Høyde: 102 moh, med ca 80 meters stigning

Ramnfloget i Tverlandsmarka er et ganske ukjent turmål på Tverlandet utenfor Bodø. Det beste utgangspunktet er å kjøre inn Kringla, kjøre under jernbanen, ta til høyre og parkere ved den gamle fotballbanen. Herfra følger man sti langs fotballbanen mot øst som etter hvert krysser Storelva og da går videre mot nord. Videre er det klar sti mot Ramnfloget. Det går flere kryssende stier, slik at det kan være lurt å ha med seg turkart på mobil her. Når man zoomer lengre inn på nettkart endres navnet for øvrig til Ravnfloget i likhet med Ramnfloget i Rønvik.

Utsikten er flott til Tverlandet med Tverlandsmarka og Tverlandsbrua. Børvasstindan og Vatnvatnet med fjellene innenfor er også godt synlig.

Likevel er nok ikke utsikten hovedgrunnen for å gå hit – men rett og slett å gå seg en liten rusletur i naturen! Gjerne i et helt nytt og ukjent område med mange stier man ikke visste om eller hadde tenkt på fantes.

Tilbake mot fotballbanen kan man gå seg en liten rundtur via det koselige boligfeltet Kjærran helt på slutten. Kartet «stinettet i Tverlandsmarka» anbefales for å få en god oversikt over stiene i området.
Tilbake til innholdet